Chris Knight komt na 7 jaar met nieuw album

Van singer/songwriter Chris Knight wordt op 11 oktober het album “Almost Daylight” uitgebracht. Het is inmiddels 7 jaar geleden dat Chris’ laatste album, “Almost Victories” verscheen. Het project, met gastoptredens van John Prine en Lee Ann Womack, is geproduceerd door Ray Kennedy (Steve Earle, Rodney Crowell, Lucinda Williams).

Als songwriter scoorde Chris o.a. met “It Ain’t Easy Being Me” (Blake Shelton) en “She Couldn’t Change Me” (Montgomery Gentry).


Nieuwe singles voor Billy Currington, Eli Young Band en Miranda Lambert

Van Billy Currington verschijnt op 5 augustus de single “Details” als opvolger van zijn Top 40 hit “Bring It On Over”. De song is geschreven door Mark Trussell, Nicolle Galyon en Stephen Lee Olsen.

Van Eli Young Band is “Break It In” uitgebracht als de nieuwe single en de opvolger van “Love Ain’t”.

“It All Comes Out In The Wash” is Miranda Lambert’s nieuwe single.


Heruitgave van George Strait’s “Strait Out Of The Box: Part 1”

Van George Strait wordt op 13 september de 4-CD Box “Strait Out Of The Box: Part 1” opnieuw uitgebracht. De CD-Box bevat 72 songs en is exclusief verkrijgbaar via Walmart.

“Strait Out Of The Box: Part 1” werd oorspronkelijk uitgebracht in 1995 met opnames van 1976 – 1995 met o.a. 31 nummer 1 singles waaronder “You Look So Good in Love”, “All My Ex’s Live In Texas” en “Check Yes Or No”.

De boxset is 8 keer met platinum bekroond voor de verkoop van 8 miljoen exemplaren.


Te koop aangeboden wegens verhuizing:

450 country CD singles voor € 50

reakties:  info@nashvillefm.nl


Johnny Lee ondergaat binnenkort 2 hersenoperaties

Country zanger Johnny Lee moet in augustus 2 keer onder het mes voor een hersenoperatie. De operaties zijn nodig zodat hij beter kan lopen omdat hij daar problemen mee heeft door zijn ziekte van Parkinson.

De 1e operatie gaat op 7 augustus plaatsvinden, gevolgd door een 2e op 21 augustus waarbij de artsen een batterij in Johnny’s hersenen plaatsen.

“Ik doe dit omdat ik problemen met lopen heb”, aldus Johnny die verwacht dat na de operaties alles weer goed zal zijn.

Johnny scoorde in de ’70-er en ’80-er jaren met nr. 1 hits zoals “Lookin’ For Love”, “One In A Million”, “Bet Your Heart On Me” en “You Could’ve Heard A Heart Break”.


“Good Bar Attender” is het nieuwe album van Jeff Clayborn

Van Jeff Clayborn wordt op 9 augustus het album “Good Bar Attender” gereleased. Het is een authentiek country album met een moderne twist van de Texaanse singer/songwriter, geproduceerd door Grammy Award winnaar Chuck Ebert, met songs geschreven door Betsy Walter en Grant Maloy Smith.


Eerbetoon aan Loretta Lynn en George Strait bij Nashville Songwriter Awards

Tijdens de 2e jaarlijkse Nashville Songwriter Awards, die op 17 oktober wordt gehouden in Nashville’s Ryman Auditorium, staan er optredens gepland van Reba McEntire, Sam Hunt, Dierks Bentley, Chris Janson, Lee Brice, David Lee Murphy, Michael Ray en Dean Dillon.

Loretta Lynn wordt onderscheiden met de Kris Kristofferson Lifetime Achievement Award als erkenning voor haar bijdragen aan het amerikaanse songbook en voor het inspireren van de carrières van anderen, terwijl George Strait zal worden geëerd met de President’s Keystone Award als erkenning voor zijn bijdragen aan de verbetering van alle songwriters.

Tijdens de ceremonie worden ook de Song, Songwriter en Songwriter-Artist Of The Year bekendgemaakt.


Nieuwe leden voor Nashville’s Musicians Hall Of Fame

Alabama, Steve Wariner en Don Everly zijn o.a. de artiesten die benoemd worden als lid van “Nashville’s Musicians Hall Of Fame.

De officiële bevestiging vindt op 22 oktober plaats in het Schermerhorn Symphony Center.


Joan Shelley met album “Like The River Loves The Sea”

Van folkzangeres Joan Shelley wordt op 30 augustus het album “Like The River Loves The Sea” uitgebracht. Het album, opgenomen in IJsland, is de opvolger van “Joan Shelley” uit 2017.

Aan het project, geco-produceerd door James Elkington, is meegewerkt door gitarist Nathan Salsburg en staat op “Coming Down For You” een gastoptreden van Bonnie “Prince” Billy.


Brooks & Dunn tentoonstelling in Country Music Hall Of Fame

Op 9 augustus opent in Nashville’s Country Music Hall Of Fame de tentoonstelling “Brooks & Dunn: Kings Of Neon”. Van het best verkopende country duo allertijden zijn o.a. tentoongestel Grammy, CMA en ACM Awards, gitaren, podiumkleding, racepakken van Kix en Ronnie, cowboy laarzen en de eerste ruwe songteksten van de nr. 1 hit “Red Dirt Road” uit 2003. De expositie loopt t/m 19 juli 2020.


Highwomen maken hun debuut

Van de vrouwelijke supergroep Highwomen, bestaande uit Maren Morris, Brandi Carlisle, Amanda en Natalie Hemby, is de debuutsingle “Redesigning Women” uitgebracht. De song, geproduceerd door Dave Cobb, is geschreven door Natalie Hemby en Rodney Clawson.

Van Highwomen verschijnt op 6 september het gelijknamige album.


Crystal Gayle komt na 16 jaar met nieuw album, playlist nu vrijgegeven

Van Crystal Gayle verschijnt op 6 september het album “You Don’t Know Me”. Op het album staat o.a. de allereerste song ooit opgenomen van Crystal met haar zussen Loretta Lynn en Peggy Sue Wright.

Op het project, gecoproduceerd, opgenomen en gemixt door Crystal’s zoon, Cristos Gatzimos, staan songs van country legenden zoals George Jones, Patsy Cline, Buck Owens en Eddy Arnold.


Corb Lund met nieuw album “Cover Your Tracks”

Van de canadese singer/songwriter Corb Lund verschijnt op 13 september het album “Cover Your Tracks”. Op het album staan covers van Corb’s favoriete songs van o.a. Lee Hazlewood, Billy Joel, Marty Robbins en AC/DC.


Keith Urban binnenkort op vinyl

Van Keith Urban worden op 13 september 2 albums, “Keith Urban” en “Defying Gravity”, uitgebracht op vinyl. De 2 albums worden uitgebracht om het feit te vieren dat het binnenkort 20 jaar geleden is dat Keith doorbrak en dat 10 jaar geleden “Defying Gravity” werd gereleased.


Ingrid Andress (country) komt naar Melkweg

Amerika’s nieuwste country-sensatie Ingrid Andress komt naar Nederland! De jonge zangeres uit Colorado schreef al indrukwekkend mee met grote sterren als Charli XCX en Alicia Keys, en ook MTV tipte haar niet voor niets. Met haar oprechte lyrics en vlijmscherpe vocals blijkt Ingrid een refreshing artiest in de countrypop-scene. Nu is ze klaar om Europa én Nederland te veroveren met haar nieuwe singles “More Hearts Than Mine”, en de bloedmooie tracks “Lady Like” en “Both”.  Dus liefhebbers van Sia, Grace Vanderwaal en Miley, check this girl out!

Ingrid treedt op 22 september op in Melkweg, Amsterdam.