Kelsy Waldon – White Noise / White Lines

 

Kelsey Waldon is een Amerikaanse countryzanger en songwriter. Ze heeft vier EP’s en drie volledige albums uitgebracht, waarvan de meest recente White Noise / White Lines zijn die op 4 oktober 2019 zijn uitgebracht.

Waldon werd geboren in Ballard County, Kentucky , en groeide op in de landelijke plaats Monkey’s Eyebrow in Kentucky. Waldons familiewortels in de staat Bluegrass dateren al meer dan tien generaties, van tabaksboeren tot veehouders, en sommige van haar eerste banen waren in de landbouw en het planten van tabak.

Ze pakte de gitaar op de leeftijd van 13 om de scheiding van haar ouders aan te pakken en bleef muziek gebruiken als uitlaatklep gedurende haar tienerjaren. Na de middelbare school verhuisde Waldon naar Nashville, Tennessee om te kijken of ze het kon halen in de muziekindustrie. Ze pakte alle kleine optredens op die ze kon vinden en bleef zichzelf invoegen in de Nashville-gemeenschap. Na twee jaar besloot ze zich in te schrijven aan de Belmont University met als hoofdvak songwriting en muziekzaken, zodat ze meer te weten kon komen over de muziekindustrie.

Waldon bracht zelf vier EP’s uit voordat ze haar debuut-LP The Goldmine uitbracht . In 2007 bracht ze Dirty Feet, Dirty Hands uit , gevolgd door Anchor In The Valley in 2010, Anybody’s Darlin in 2011 en Fixin ‘It Up in 2012. Waldons aanhang begon te groeien toen ze The Goldmine , geproduceerd door Michael Rinne, in 2014 uitbracht die The Fader nagesynchroniseerd als “het helderste landendebuut van 2014”. Het album werd uitgeroepen tot een van Rolling Stone’s “10 nieuwe artiesten die je moet weten: zomer 2014″ met journaliste Marissa Moss genaamd Waldon, ” Tammy Wynetteop een reis naar Whiskeytown, even bang voor zware twang en spitfire pedaalstaal als confessionals van koffiehuizen. ”

Waldon heeft weer een LP, getiteld ik heb een manier in 2016. Haar tweede album gerangschikt op twee van NPR ’s meest geprezen lijsten van het jaar; Fresh Air-host Ken Tuckers ‘Top 10 favoriete albums van 2016′ naast BeyoncĂ© , Miranda Lambert en Stax-legende William Bell (zanger)

In mei 2019 werd op de Grand Ole Opry aangekondigd dat Waldon onlangs tekende bij het label Oh Boy Records van John Prine . Waldon is de eerste artiest in vijftien jaar die getekend is bij Prine’s label.

Kelsey trad op met artiesten van grote bekendheid in het land en in Amerikaanse genres, zoals John Prine , Willie Nelson , Tanya Tucker en Jamie Johnson. In 2019 nodigde John Prine Kelsey Waldon uit om met hem mee te gaan naar het Bonnaroo Music Festival om Prine’s duet ‘In Spite of Ourself’ te zingen. Waldon trad ook toe tot gitarist en songwriter Jamie Johnson bij het uitvoeren van Prine’s Paradise, “I Saw the Light” van Hank Williams en “Tulsa Time” van Don Williams. Tijdens Americana Fest 2019 bleef Waldon bezig met het uitvoeren van solosets en speelde hij met Tanya Tuckerbij 3rd en Lindsley. “Dat was absoluut de meest gevulde week die ik ooit heb gedaan”, zei Waldon tegen de Nashville Scene.

Waldon heeft White Noise / White Lines uitgebracht, haar eerste albumrelease met het onafhankelijke label op 4 oktober 2019. Het album werd geproduceerd door Waldon en Dan Knobler. “Anyhow” werd uitgebracht als de eerste single van het album.

Bron: Wikipedia